Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 100,00€ 90,91€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL julkaisee uuden akustista suunnittelua käsittelevän julkaisusarjan, jonka ensimmäinen osa käsittelee akustiikan perusteita. Ohje soveltuu erinomaisesti alan opetusmateriaaliksi ja yleisoppaaksi akustiikan maailmaan. Ohjeen tehtävänä on toimia rakennusten akustisen suunnittelun yleisohjeena.

Rakennusten akustiseen suunnitteluun kuuluvat ilma- ja askelääneneristyksen, huoneakustiikan, teknisten laitteiden meluntorjunnan, liikenne- ja ympäristömelun torjunnan ja tärinäneristyksen suunnittelu sekä tilojen keskinäisen sijainnin suunnittelu.

Ohjeessa kuvataan, miten akustiikka otetaan huomioon rakennushankkeen suunnittelu- ja toteutusvaiheissa. Ohje antaa perustietoa akustisen suunnittelun sisällöstä, hyödystä, akustiikkaa koskevista määräyksistä, ohjeista, vaatimuksista ja luokittelusta. Lisäksi ohje sisältää suunnitteluohjeita, menetelmiä akustisten vaatimusten asettamiselle ja todentamiselle sekä toteuttamiselle ja kehittämiselle. Ohjeen koko B5, sivuja 224.

Julkaisusarjan muut osat ovat rakennuskohtaisia ohjeita, jotka esittävät akustiset vaatimukset rakennus- ja tilakohtaisesti sekä kuvaavat ratkaisuja akustiikan toteuttamiselle. Julkaisusarjaan RIL 243 Rakennusten akustinen suunnittelu kuuluvat ohjeet ovat: RIL 243-1 Akustiikan perusteet RIL 243-2 Opetustilat, auditoriot, liikuntatilat ja kirjastot RIL 243-3 Toimistot RIL 243-4 Teollisuustilat RIL 243-5 Asunnot Julkaisusarjan ensimmäinen osa ja toinen osa ilmestyivät vuonna 2007, kolmas osa vuonna 2008 ja neljäs osa ilmestyy loppuvuodesta 2010.

MATTI KARJALAISEN RAHASTON TUNNUSTUSPALKINTO RILIN JULKAISUSARJALLE!

Suomen Akustisen Seuran Matti Karjalaisen rahaston palkinto myönnettiin RILin julkaisusarjalle RIL 243 Rakennusten akustinen suunnittelu. Palkinto luovutettiin 14.5.2009 tekn. tri Valtteri Hongistolle, tekn. lis. Mikko Kylliäiselle ja RILille. Matti Karjalaisen rahaston tarkoituksena on akustiikan alan edistäminen ja edelleen kehittäminen tukemalla siihen liittyvää opiskelua, jatko-opiskelua ja tutkimustyötä. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain tai joka toinen vuosi erityisen ansiokkaasta opinnäytetyöstä tai suuresta akustiikan alan edistämistyöstä Suomessa.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.

Korjaukset ohjeeseen:

  • Kaavan (8.8) potenssi -deltaLA,i pitää jakaa 10:llä

Maksutavat

Maksutapa