Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 65,00€ 59,09€
Tuotteen kuvaus

Tuotteen kuvaus

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL julkaisee akustista suunnittelua käsittelevän julkaisusarjan, joka soveltuu erinomaisesti alan opetusmateriaaliksi ja yleisoppaaksi akustiikan maailmaan. Ohjeen tehtävänä on toimia rakennusten akustisen suunnittelun yleisohjeena.

Rakennusten akustiseen suunnitteluun kuuluvat ilma- ja askelääneneristyksen, huoneakustiikan, teknisten laitteiden meluntorjunnan, liikenne- ja ympäristömelun torjunnan ja tärinäneristyksen suunnittelu sekä tilojen keskinäisen sijainnin suunnittelu.

Julkaisusarjan ensimmäisen osa "Akustiikan perusteet" tehtävänä on toimia rakennusten akustisen suunnittelun yleisohjeena. Julkaisusarjan muut osat ovat rakennuskohtaisia ohjeita, jotka esittävät akustiset vaatimukset rakennus- ja tilakohtaisesti sekä kuvaavat ratkaisuja akustiikan toteuttamiselle.

Julkaisusarjaan RIL 243 Rakennusten akustinen suunnittelu kuuluvat ohjeet ovat: RIL 243-1 Akustiikan perusteet RIL 243-2 Oppilaitokset, auditoriot, liikuntatilat ja kirjastot RIL 243-3 Toimistot RIL 243-4 Teollisuustilat RIL 243-5 Asunnot Julkaisusarjan ensimmäinen osa ja toinen osa ilmestyivät vuonna 2007, kolmas osa vuonna 2008 ja neljäs osa 2011.

MATTI KARJALAISEN RAHASTON TUNNUSTUSPALKINTO RILIN JULKAISUSARJALLE!

Suomen Akustisen Seuran Matti Karjalaisen rahaston palkinto myönnettiin RILin julkaisusarjalle ”RIL 243 Rakennusten akustinen suunnittelu”. Palkinto luovutettiin 14.5.2009 tekn. tri Valtteri Hongistolle, tekn. lis. Mikko Kylliäiselle ja RILille. Matti Karjalaisen rahaston tarkoituksena on akustiikan alan edistäminen ja edelleen kehittäminen tukemalla siihen liittyvää opiskelua, jatko-opiskelua ja tutkimustyötä. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain tai joka toinen vuosi erityisen ansiokkaasta opinnäytetyöstä tai suuresta akustiikan alan edistämistyöstä Suomessa.

Ohjeen RIL 243-2 sisältö

Alkusanat ja sisällysluettelo

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa