Ajankohtaista

Älykäs työmaan dokumentointi

Työmaan työn sujuvuutta ja tuottavuutta on tutkittu paljon muun muassa Aalto-yliopistossa. Yksi keskeisistä havainnoista on ollut tiedon siirtyminen ja erityisesti se miten digitaalinen tiedonsiirto pienentää virheiden määrää ja mahdollistaa sen, että tieto on aina reaaliaikaista, jolloin kaikilla työmaan toimijoilla on oikea tilannekuva.

Dotag on kehittänyt työmaan dokumentointia varten malliin perustuvan digitaalisen työkalun. Työkalun etuna on, että siinä ei ole rajoitettu merkintöjen määrää, vaan kaikki merkinnät voidaan havainnollistaa kuvin sekä tarvittaessa kirjoitetuin muistiinpanoin.

Työkalua voidaan käyttää myös työmailla, joissa langattomat verkkoyhteydet ovat puutteelliset tai niitä ei ole. Tyypillisesti tällaisia tiloja ovat esimerkiksi kellarit tai väestönsuojat.

Jos kiinnostuit työkalusta, voit lukea lisää Dotag:n sivuilta sekä RILin ja Dotag:n yhteistyöwebinaarista.

 

Dotag tähyää maailmalle

Dotagin kehittäjätiimi on avannut joukkorahoituskampanjan, jonka tarkoituksena on varmistaa, että uudistettuun versioon saadaan tuotua kaikki käyttäjien toivomat toiminnallisuudet. Suomen markkinoilta saadusta erinomaisesta palautteesta rohkaistuneena Dotag-tiimi on myös päättänyt viedä innovaationsa maailmalle. Rahoituksen avulla pyritäänkin mahdollistamaan sovelluksen kansainvälisen levittämisen aloitus. Tavoitteena on kerätä aiemmalta rahoituskierrokselta uupumaan jääneet noin 40 000 euroa. Kehitystyötä tukemalla on siis mukana kiihdyttämässä koko rakennusalan digiloikkaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Lue tästä lisää aiheesta!Takaisin edelliselle sivulle

Kiertotalousmullistuksen askelmerkit

Kiertotalous luo rakennetun ympäristön alalle uusia mahdollisuuksia.