Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 130,00€ 118,18€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Mitoitusohjeet ja kuormat rakennusten sekä maa- ja vesirakennuskohteiden geotekniseen suunnitteluun.

Eurokoodin EN 1997-1 suunnitteluohje on päivitetty uusimpien määräysten ja viranomaisohjeiden sekä standardimuutosten mukaisesti. Ohjeen aikaisempi versio on julkaistu vuonna 2009. Ohjeeseen on sisällytetty ympäristöministeriön talonrakentamisen kansallisen liitteen määrittelyt.

Pohjarakentamisen määräysten muutokset alkoivat vuonna 2014, jolloin uusi pohjarakentamista koskeva ympäristöministeriön asetus astui voimaan. Tämä korvasi vuonna 2004 asetuksena annetun RakMk:n osan B3 Pohjarakenteet.

Vuoden 2016 lopussa valmistui kokonaisuudessaan uusi rakentamismääräyskokoelman osa Rakenteiden lujuus ja vakaus, jonka osa Pohjarakenteiden suunnittelu sisälsi MRL:n säädösperustan, edellä mainitun asetuksen ympäristöministeriön opastavine ohjeineen sekä standardin SFS-EN 1997 päivitetyn kansallisen liitteen. Kansallinen liite koostuu asetustasolla annetuista määräyksistä ja opastavista ohjeista.

RIL 207 poikkeaa muista RILin eurokoodiohjeista siten, että se sisältää eurokoodistandardin pääosin sellaisenaan. Standardin SFS-EN 1997-1 sisältö ja rakenne on sellainen, että sitä ei ole tarvinnut tiivistää. Ristiriidattomia lisäyksiä ja tarkennuksia on tehty. Ohjeessa on laaja kokoelma esimerkkejä.

Ohje perustuu standardiversioon SFS-EN 1997-1:2004 käännöskorjauksineen. Lisäksi ohjeessa on huomioitu standardin korjaus AC:2009 sekä osittain A1:2013. A1:2013 sisältämän muutoksen koskien ankkureita (luku 8) ei pääsääntöisesti huomioida. Muutos viittaa vielä keskeneräiseen ankkureiden koestusstandardiin, mistä syystä kyseistä muutosta ei ole huomioitu ympäristöministeriön kansallisessa liitteessä eikä rakentamismääräyskokoelman pohjarakenteita koskevissa ohjeissa.

Ohje on tarkoitettu käytettäväksi talonrakentamiseen muiden eurokoodien ja RIL 201-ohjeiden kanssa.

246 sivua.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa