Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 94,00€ 85,45€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

RIL 229 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje määrittelee tämän päivän rakentamisessa tarvittavat rakennesuunnittelun asiakirjat, niiden tietosisällön sekä ulkoasun täyttämään eurokoodipohjaisen suunnittelun tarpeita. Ohje julkaistaan kahdessa osassa.

Ensimmäinen osa RIL 229-1-2020 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje. Tekstiosa ilmestynyt päivitettynä joulukuussa 2020.

Toinen osa on RIL 229-2-2013 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje. Mallipiirustukset ja -laskelmat, joka päivitetään myöhemmin.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry on vuosien aikana julkaissut useita rakennesuunnittelun asiakirjojen laadintaan liittyviä ohjeita, kuten ohjeet

  • RIL 84-1-1988 Rakennepiirustusohjeet. Tekstiosa
  • RIL 84-2-1988 Rakennepiirustusohjeet. Liitepiirustukset
  • RIL 158-1985 CAD-piirustusohjeet. Rakennustekniset piirustusmerkinnät
  • RIL 137-1990 Rakennelaskelmaohje ja
  • RIL 160-1984 Rakennepiirustusohjeen CAD-täydennysosa.

RIL 229 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje korvasi edellä mainitut ohjeet ja siirsi rakennesuunnittelun asiakirjat eurokoodiaikaan. Ohje ilmestyi kaksiosaisena ensin vuonna 2006 ja sitten uudistettuna vuonna 2013. Uudistustyön tavoitteena oli ohjeiden ajanmukaistaminen siten, että ne täyttävät eurokoodipohjaisen suunnittelun tarpeita. Lisäksi päivityksessä otettiin huomioon toteutus- ja tuotestandardien vaatimuksia sekä kehitettiin rakennesuunnittelun sisältöä mm. rakennusfysikaalisen suunnittelun osalta. Asiakirjojen määrittelyssä otettiin huomioon rakentamisprosessien muuttuminen sekä tietokoneavusteisen suunnittelun vaatimukset.

RIL 229 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje toimii best practice ohjeena ja -asiakirjakokoelmana. Julkaisu on kattava piirustus- ja tekstiasiakirjojen sekä laskelmien ohje, joka kuvaa sekä rakenne- että elementtisuunnittelun (betoni, teräs, puu) suomalaista asiakirjakäytäntöä. Ohje koostuu kahdesta osasta: tekstiosa ja asiakirjaliitteet (piirustukset).

Nyt ilmestyvä RIL 229-1-2020 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje. Tekstiosa korvaa vuoden 2013 vastaavan ohjeen. Julkaisussa on otettu huomioon voimassa olevia yleisiä suunnitteluohjeita sekä alan eri toimialojen näkymyksiä hyvän käytännön luomiseksi. Ohje käsittelee muutamissa kohdissa kehitteillä oleviä määräyksiä ja standardeja, joten niiden voimassaolo ja lopullinen sisältö tulee käyttäjän tarkistaa.

RIL 229-1-2020 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje Tekstiosa

Ensimmäinen osa sisältää ohjeosuuden. Ohjeessa käsitellään rakennesuunnittelua rakennushankkeen osana, suunnitteluasiakirjoja ja niiden laadintaa, työselostuksia ja muita kirjallisia asiakirjoja, rakennesuunnittelun laskelmia, rakennepiirustusten yleisiä ohjeita, päärakennesuunnittelun piirustuksia ja luetteloita sekä tuoteosasuunnittelun piirustuksia ja luetteloita. Ohjeessa on 208 sivua ja sen hinta on 94 euroa. Koko B5.

RIL 229-2-2013 Rakennesuunnittelun asiakirjaohje Mallilaskelmat ja -piirustukset

Ohjeen toinen osa sisältää asiakirjamallit. Asiakirjamallit ovat mallipiirustuksia (paikallavalu-, betonielementti-. puu- ja teräsrakenteita) ja mallilaskelmia. Ohjeessa on 152 sivua ja sen hinta on 98 euroa. Koko B4.


Maksutavat

Maksutapa