Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 61,00€ 55,45€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Huom! Parhaillaan valmistellaan uusittua ohjetta RIL 253-2023. Ilmestyy syksyllä 2023. Sivumäärä ja hinta eivät ole vielä selvillä.

RIL 253-2010:

Suunnitteluratkaisuilla voidaan vähentää työnaikaista tärinää ja eräissä tapauksissa jopa alentaa rakennuskohteen tärinän vaativuusluokkaa. Tämä on erityisen tärkeää vaativissa olosuhteissa, joissa tärinähaitta rakenteille ja rakennuksille voi olla merkittävä.

RILin julkaisema ohje on tarkoitettu varmistamaan hyvää rakennustapaa pohja-, maa- ja kalliorakennustöissä ja näihin liittyvässä suunnittelussa. Ohje myös selventää Suomen rakentamismääräyskokoelman (RakMK) osan B3 käyttöä tärinän huomioon ottamisessa talonrakennuksen pohjarakennesuunnittelussa ja pohjarakennustöiden toteuttamisessa.

Ohjeessa esitetään miten rakentamisen aiheuttama tärinä otetaan turvallisesti huomioon rakennusvaiheessa. Turvallisuuteen sisältyvät mm. henkilö-, laite- ja rakenteiden turvallisuus sekä toimintojen häiriintymättömyys. Ohjeessa käsitellään tärinän vaikutuksia rakenteille ja laitteille. Ihmisen häiriöksi kokemaa tärinää ei ohjeessa tarkastella.

Ohjeessa jaetaan tärinän hallinta sekä suunnittelussa että toteutuksessa kolmeen vaativuusluokkaan ja kuvataan kohteen vaativuuden mukaiset tärinäasiantuntijan kelpoisuusvaatimukset.

B5. 122 sivua.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa