Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 87,00€ 79,09€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Rakennusten lämmitysenergiatalouden määräykset ja ohjeet kiristyvät jatkuvasti EU-direktiivien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Vuonna 2010 astuivat voimaan uudet energiamääräykset. Vuoden 2012 energiamääräyksillä on tarkoitus eri keinoin kiristää rakennusten energiatehokkuutta vielä n. 20 %. Matalaenergiarakentaminen on yhä voimakkaammin tulossa vallitsevaksi rakentamistavaksi ja sen osaaminen yhä tärkeämmäksi.

RILin ohje RIL 249-2009 Matalaenergiarakentaminen. Asuinrakennukset sisältää uudis- ja korjausrakentamisen kokonainaisvaltaisia ja käytännöllisiä ohjeita. Toimitila- ja toimisto-rakennuksille ei ole ollut vastaavanlaista ohjetta ennen tätä.

Toimitilojen matalaenergiarakentaminen on omalla tavalla haastavaa, koska sen tulee olla looginen ja hyödyllinen osa omistajan kiinteistöliiketoimintaa. Energiatehokkuus ei toteudu vain teknisin ratkaisuin vaan myös toiminnan ohjaamisella. Tämä ohje palvelee matalaenergiakulutukseen tähtääviä uusia toimitilarakennusprojekteja. Ohjeessa käsitellään myös olemassa olevien rakennusten energiataloudellisia korjaushankkeita. Ohjeessa esitetään kokonaisvaltainen matalaenergiatoimitilarakennuksen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpito-ohjeisto.

185 sivua.

Ole mukana kehittämässä RILin julkaisutoimintaa, anna kirjoista palautetta tästä.


Maksutavat

Maksutapa