Valittu määrä ylittää varastosaldon

Ostoskoriin
Avaa muistilista
Ladataan...

Kirjaudu

Kirjaudu

Unohditko salasanasi?
RIL pääsivulle

Selaa tuotteita  

Osta tuote

Yhteensä: 79,00€ 71,82€
Tuotteen kuvaus
Tuotteen ladattavat materiaalit

Tuotteen kuvaus

Uusi ohje RIL 272-2019 Parveke- ja terassilasitus rakennusosana. Määräykset, ohjeet ja toimivat käytännöt.  

Ohje on yhteistyössä Suomen johtavien asiantuntijoiden kanssa alan viimeisimpään tutkimustietoon ja  pitkään kokemukseen perustuva kattava tietopaketti lasituksen suunnittelu- ja toteutusprosessista aina lasitusten käytön ja huollon toimiviin käytäntöihin.

Suomen kerrostalojen parvekkeista noin 75 % on lasitettu, joten niillä on suuri kaupunkikuvallinen merkitys. Parvekelasitus pidentää parvekkeiden ja terassien käyttöaikaa viileinä vuodenaikoina, mutta niillä on vaikutusta myös rakennusten energiatalouteen, sisämeluun ja rakenteiden kestoikään.

Ohjeessa on käsitelty laajasti lasitusten mitoituksen ja suunnittelun erityiskysymyksiä, kuten asuntokohtaisia ulkotiloja koskevia määräyksiä, sisäilmastoa, akustiikkaa, ilmanvaihtoa ja lämpötilojen hallintaa. Ohje sisältää myös käytännön suunnittelu- ja laskentaesimerkkejä sekä mm. paloturvallisuutta koskevia tutkimustuloksia.

Ohje on tarkoitettu kaikille parveke- ja terassilasitusten hankintaan, suunnitteluun ja ylläpitoon osallistuville tahoille, kuten suunnittelijoille, tuotevalmistajille, rakennuttajille, asennusliikkeille, isännöintitoimistoille ja parvekkeiden ja terassien lasitusta valvoville viranomaisille

Ohjetta voi mainiosti käyttää myös oppikirjana.

174 sivua.


Maksutavat

Maksutapa