Rakennusfysiikka 2017

24.-26.10.2017, Tampere

Kosteusturvallisen rakentamisen palkinto

Rakennusfysiikka 2017 -seminaarissa jaetaan kolmatta kertaa kosteusturvallisen rakentamisen palkinto, jolla halutaan korostaa rakennusaikaisen kosteudenhallinnan ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden keskeistä roolia turvallisen, terveellisen ja pitkäikäisen rakennuksen toteutuksessa. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin hyviä käytäntöjä, toteutustapoja ja tuotteita, joilla pyritään parantamaan rakennusten kosteusturvallisuutta. Kilpailu koskee sekä uudis- että korjausrakentamista.
 

Kilpailuun voi osallistua samalla esitelmäehdotuksella, joka lähetetään seminaariin. Ilmoittautuminen tapahtuu ehdotuksen lähettämisen yhteydessä. Ehdotus voi koskea esimerkiksi uutta menetelmää, järjestelmää, toimintatapaa, laitetta, rakenneratkaisua tai materiaalia. Kilpailun tuomaristo voi valita kilpailuun mukaan myös pelkästään esitelmäehdotukseksi jätettyjä aiheita, jos ne sopivat kilpailun aihepiiriin. Parhaat ehdotukset esitellään seminaarin yhteydessä omassa sessiossaan.

Myös aiemmin kilpailussa mukana ollutta ehdotusta, joka ei ole voittanut palkintoa, voi ehdottaa kilpailuun uudestaan. Tällöin ehdotuksen tulee olla kuitenkin muuttunut jollakin tavoin aiemmasta: siihen liittyen on esimerkiksi saatu lisää tutkimustuloksia tai siinä on tuotu esiin uusia näkökulmia. Tämä asia on myös samasta aiheesta tehtävän uuden esitelmäehdotuksen hyväksymisen perusteena.

 

Kosteusturvallisen rakentamisen palkinnon 2017 voittajaehdokkaat:

Asuinrakennusten kosteusvaurioiden korjaukset

Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausoppaan päivitys

Kosteudenhallintakoulutus rakennustyömaalle

FISEn rakennusvirhepankki kosteusongelmien ratkaisussa

Rakennusten toimivuuden varmistus uudis- ja korjausrakentamisen laadunohjausmenetelmänä

Uusi valesokkelirakenteen korotuskorjausmenetelmä lämpöä eristävällä täyttövalulla sekä rakenteiden tiivistäminen

 

 

Vuoden 2015 Kosteusturvallisen rakentamisen palkinnon voittajaPäämediakumppani: