SPAN-PUUSILTAKILPAILU HAASTAA OPISKELIJAT!


RIL ry, Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry ja Messukeskus järjestävät SPAN-puusiltakilpailun FinnBuild 2024 -messujen yhteydessä Helsingissä 8.-10.10.2024.

Kilpailu on tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille ympäri Suomea. Kilpailutehtävänä on rakentaa 1,0 metrin vapaan jännevälin silta, kun käytettävissä on

9 metriä 10x10 mm rimaa

1,5 metriä 10x20 mm rimaa ja

1 dl Erikeeperiä.

Kilpailussa opiskelijat saavat ensi käden kokemusta koko rakentamisen prosessista. Taitoja tarvitaan ja punnitaan niin sillan suunnittelussa kuin puun käsittelemisessä. Kilpailumuoto ja messujen fantastiset puitteet tuovat tekemiseen oman jännityksensä, ja palkinnot ovat totta vie merkittävät!

Joukkueiden ilmoittautuminen kilpailuun on nyt avattu! Kilpailun vaiheet ja aikataulu ovat seuraavat:

14.4. Joukkueiden ilmoittautuminen kilpailun järjestäjille

19.5. Alustavat suunnitelmat vastuuopettajille

21.9. Lopulliset suunnitelmat vastuuopettajille ja kilpailun järjestäjille

8.-9.10. FinnBuild 2024, siltojen rakentaminen

10.10. FinnBuild 2024, siltojen koestus ja palkintojen jako

Tehtävän laajuus on osin oppilaitoksen itse määritettävissä: suunnitteluosuus voidaan mitoittaa opiskelijoiden edellytysten mukaiseksi ja toisaalta rakenneratkaisuita voidaan hakea rakentamalla malleja harjoitusmielessä jo ennakkoon. Osallistuminen voidaan myös kytkeä osaksi opintosuoritusta halutulla tavalla.

Palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisin silta palkitaan 1500 euron stipendillä. Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, palkitaan 1500 euron stipendillä. Kestävin silta palkitaan 2000 euron stipendillä.


LINKIT OSALLISTUJILLE:
SPAN  - Ilmoittautuminen
SPAN  - Kilpailun säännöt

 

Kisaa sponsoroi: 

 

LISÄTIEDOT:
Ilmoittautumiset kerää ja lisätietoja kilpailujärjestelyistä antaa Ossi Liang, 0503036978 ossi.liang@ril.fi