Huippuasiantuntijoiden palkitseminen nostaa koko alan mainetta

Rakennusalan maine puhuttaa alalla ja sen ulkopuolella jatkuvasti. Yksi tapa maineen parantamiseksi on alan ykköstekijöiden esille nostaminen. RIL on tehnyt niin vuodesta 1997 alkaen nimeämällä vuosittain vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin.

Tällaiset tunnustukset ovat tärkeitä – alamme tarvitsee puolestapuhujia. Rakennusalan diplomi-insinöörejä, joilla on vankka ammattitaito ja jotka edustavat insinööriosaamisen terävintä kärkeä. Persoonia, joihin samaistua positiivisen esimerkin kautta. Henkilöitä, jotka edistävät alan vuoropuhelua. Suunnannäyttäjiä, jotka nostavat ammattikunnan arvostusta myös raja-aitoja rikkoen.

RILin huomionosoituksen ovat saaneet tähän mennessä 21 alan huippuosaajaa. Joukkoon kuuluu RILin jäseniä yliopistoista, kuntien ja kaupunkien tehtävistä, suunnittelutoimistoista ja urakointiliikkeistä. Mukana on kotimaan toimijoita ja kansainvälisen uran tehneitä diplomi-insinöörejä, tekniikan tohtoreita ja lisensiaatteja, yrittäjiä ja isojen konsernien kasvatteja, huippuasiantuntijoita ja yritysjohtajia. Valittujen laaja kirjo kertoo osaltaan alan monipuolisuudesta. Rakennusalan DI-tutkinto pätevöittää monenlaisiin tehtäviin. Samalla se kertoo alan tärkeydestä ja RILin jäsenten vaikutusvallasta ja -mahdollisuuksista kattavasti koko yhteiskunnassa.

Valitun henkilön kannalta huomionosoitus tulee parhaasta mahdollisesta suunnasta: kollegoiden ja kilpailijoiden ehdotusten perusteella. Se on ammattikunnan kiitos ansiokkaasta ja tuloksellisesta työstä. Ja niin kuin positiivinen palaute aina, tämäkin tunnustus uskoakseni kannustaa jatkamaan samalla tiellä ja pyrkimään koko ajan entistä parempaan lopputulokseen. Toivottavasti se myös innostaa laajaa insinöörikuntaamme tekemään ”vaalityötä” ja toimimaan valintakriteerien osoittamalla tavalla.

Vuoden 2018 valinta julkistetaan kevätkokouksen yhteydessä Tampereella 27.4.2018. Toivotan valituksi tulevalle jo tässä vaiheessa lämpimät onnittelut!

 

Timo Kohtamäki
RILin puheenjohtajaTakaisin edelliselle sivulle