Palkinto

Maiju Lahtinen on Vuoden nuori RILiläinen 2022

Vuoden nuori RILiläinen 2022 -tunnustuspalkinto on luovutettu AFRYllä työskentelevälle Maiju Lahtiselle. Lahtinen toimii suunnittelu- ja konsultointiyrityksessä kiertotalouden ja päästölaskennan asiantuntijana ja on kehittänyt työssään infrarakentamisen ilmastolaskentaa. RILille tulleiden ehdotusten joukosta valinnan voittajasta tekivät RIL-Nuorten johtoryhmät pääkaupunkiseudulta, Pirkanmaalta ja Oulun seudulta.

Oulun yliopistossa Ympäristötekniikkaa opiskellut Maiju Lahtinen työskentelee AFRYllä kestävyyskonsulttina. Vuonna 2019 AFRY Star-harjoitteluohjelmassa aloittaneen Lahtisen kerrotaan hoitaneen jo harjoittelijan roolissa konsultin tehtäviä mallikkaasti keskittyen kiertotalouden alueelliseen kehitykseen sekä päästölaskentaan.

”Maijulla on kehittävä ote työhön. Hän on mukana niin AFRYn sisäisessä kehitystyössä kuin asiakasprojektien ja palveluiden kehittämisessä. Kiertotalouden ohella Maiju on erityisesti kehittänyt infrarakentamisen ilmastolaskentaa ja työkaluja siihen.”, Lahtista tunnustuspalkinnon saajaksi ehdottaneet AFRYlaiset kertovat.

Lahtinen vaikuttaa KIRA-alan kehitykseen myös osallistumalla alan järjestö- ja vapaaehtoistoimintaan. Hän on jäsenenä RILin Kiertotalous-teemaryhmän johtoryhmässä ja aiemmin opiskeluaikoinaan toiminut vuosien ajan aktiivisesti Oulun Ympäristörakentajakillassa.

Vuonna 2021 valmistuneessa diplomityössään Lahtinen tutki Oulun Laanilan teollisuusalueella käytettäviä teollisia symbiooseja, jotka ovat yksi tapa edistää teollisten yrityksien resurssitehokkuutta.

”Työni tuloksia on pystytty hyödyntämään viime aikoina esimerkiksi teollisuus- ja jätekeskusten kehitysprojekteissa”, Lahtinen kertoo.

Lahtinen toteaa jo ennen yliopisto-opintojaan toivoneensa itselleen työtä, jonka kautta hänellä olisi mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi kestävän kehityksen edistämiseen.

”Iloitsen töissäni siitä, kun koen, että työni on todella tullut tarpeeseen, ja saamme asiakkaan kanssa aikaan tuntuvia muutoksia esimerkiksi päästöjen pienentämisen suhteen.”

Lahtinen saa kollegoiltaan kehuja ystävällisyydestään, ahkeruudestaan ja luotettavuudestaan. Hän kertoo myös itse arvottavansa korkealle hyvää ja toimivaa työyhteisöä.

”On hienoa, kun ympärillä on ihmisiä, joille pystyy jakamaan eteenpäin itse oppimaansa. Se ei ole millään tavalla pois itseltä.”

Vuoden nuori RILiläinen -palkinto jaettiin 4.10.2022 FinnBuild-messuilla järjestyksessään neljättä kertaa. Tunnustuksella kiinteistö- ja rakennusalan akateemisia edustava RIL haluaa tuoda esiin nuoria osaajia ja vaikuttajia, jotka toimivat koko alan positiivisina keulakuvina, edistäen rakennusalan diplomi-insinöörien ammattitaidon arvostusta. Takaisin edelliselle sivulle