RIL 270-2018 Palokatkojen suunnittelu, toteutus ja huolto

Rakennuksen palon leviämistä estävien osastoivien rakenteiden talotekniset läpiviennit ovat paloturvallisuuden kannalta kriittisiä kohtia. Rakentamismääräysten mukaan ne tulee tehdä siten, ettei rakennuksen osastoivuutta olennaisesti heikennetä. Palokatkon tehtävä onkin tiivistää läpivienti siten, että vaadittava palo-osastointikyky säilyy.

Vaikka ohjeistusta on olemassa, totesivat Suomen Palokatkoyhdistys ry ja RIL vuonna 2016, että palokatkojen laadun sekä luotettavien ja yhtenäisten käytäntöjen kehittämisen kannalta alalla on tarve syvälliselle asiantuntijaohjeelle.

Yhteistyönä on laadittu ohje RIL 270-2018 Palokatkojen suunnittelu, toteutus ja huolto, joka kattaa sekä hankeprosessia palokatkojen kannalta että palokatkojen teknisiä ratkaisuja. Ohjeen tarkoitus on toimia kaikkien osapuolten työkaluna toimivien palokatkojen suunnittelussa, tuotteiden valinnassa ja tuotekelpoisuuden osoittamisessa, palokatkojen toteuttamisessa, niiden laadunvarmistuksessa sekä ylläpidossa.

Uuden ohjeen julkistamisseminaari  järjestetään 12.3.2018 klo 14-17 osoitteessa Lapinlahdenkatu 1 b, Helsinki.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot tilaisuudesta tästä linkistä. Tervetuloa!

Tilaa teos kirjakaupastamme tästä linkistä. Voit tutustua RILin laadukkaisiin julkaisuihin kirjakaupassamme: www.ril.fi/kirjakauppa

Lisätietoja: Tekninen päällikkö Pekka Talaskivi, etunimi.sukunimi(at)ril.fi tai 050 562 0116.Takaisin edelliselle sivulle