Blogi

RIL-Insinöörit luovat parempaa yhteiskuntaa

RIL-Palkinto-kilpailun voittajat julkaistaan parin viikon sisällä. Valinnan kolmen asiantuntijatuomariston valitseman finalistin joukosta tekee tänä vuonna Bruce Oreck. Jälleen kerran palkintoehdokkaiden lista osoitti, kuinka laadukasta ja monialaista insinööriosaamista meillä Suomessa on rakennetun ympäristön alalla. Jokainen ehdotettu työ olisi eittämättä palkinnon arvoinen.

Palkintoehdokkuuksien lisäksi monet RILin jäsenistä ovat aktiivisia KIRA-Digissä sekä sen jatkoksi perustetussa KIRA-InnoHubissa. On hienoa huomata, että erittäin merkittävässä osassa 12,5 miljoonalla eurolla rahoitetuista, yli 140:stä KIRA-Digin kokeiluhankkeista on ollut mukana meidän jäsenistöämme. Kaikkien projektien fokuksessa oli digitalisaation lisäksi uudet ekosysteemit rakennetussa ympäristössä. Tämäkin osoittaa, että olemme aktiivisesti tekemässä muutosta alalla, konkreettisten hankkeiden myötä.

Mutta tulevaisuus ei ole vain virtuaalisuutta ja digiä. Meidän on pystyttävä kommunikoimaan asiamme selkeästi ja ymmärrettävästi myös muille kuin oman alamme insinööreille. Tämä taito tulee itse asiassa entistä tärkeämmäksi, onhan rakennus- ja kiinteistöala yksi kansainvälisimmistä aloista Suomessa. Tämän vuoksi me olemme myös RILin jäsentilaisuuksien tarjonnassa panostaneet teknisen osaamisen lisäksi viestinnän sekä johtamisen taitojen kehittämiseen.

Ensi vuonna valmistuu ROTI 2019. Se on loistava esimerkki siitä, miten me tuomme alana yhdessä esiin ne tärkeät asiat, joihin on juuri tässä ajanhetkessä tärkeä panostaa. ROTI 2019 vertailee Suomen tilannetta myös kansainvälisesti. Onkin todella mielenkiintoista saada kansainvälisiä referenssejä omaan tekemiseemme kattavasti koko rakennetusta ympäristöstä.

Kansainvälistymisen tuomat mahdollisuudet ja huomisen tekotavat näkyvät laajasti RILin yhdessä kumppaneiden kanssa toteuttamissa kansainvälisissä konferensseissa. Verkostot laajenevat uusien yhteistyömuotojen ja kohtaamisten kautta, ja luovat pohjaa sille, että alamme diplomi-insinöörejä arvostetaan globaaleilla areenoilla aiempaakin enemmän.

RILin jäsenet suunnittelevat ja toteuttavat hyvää rakennettua ympäristöä. Jokainen uudenlainen kohde ja jokainen uusi hanke kertovat siitä, että KIRA-alan diplomi-insinöörien ammattitaitoa tarvitaan koko ajan enemmän. Myös asenne ratkaisee yhdessä saamme aikaan enemmän!

 

Miimu Airaksinen, RILin toimitusjohtaja

Kuva: Katri LehtolaTakaisin edelliselle sivulle