RIL on yksi mittavan, kansainvälisen EU-hankkeen osapuolista

Viisivuotisen SPARCS-hankkeen tavoitteena on edistää energiatehokkuutta ja sähköistä liikkumista kaupungeissa. SPARCS kokoaa yhteen 31 kumppania, joiden tavoitteena on luoda kestävien, energiapositiivisten ja hiilettömien yhteisöjen verkosto.

Projekti tarjoaa systemaattista tukea kaupunkimuutoksille ja yhteisötoiminnalle kahdessa majakkakaupungissa – Espoossa ja Saksan Leipzigissa. Muita hankkeen yhteistyökaupunkeja ovat Maia Portugalissa, Kifissia Kreikassa, Reykjavik Islannissa, Kladno Tšekissä ja Lviv Ukrainassa.

Osallistujakaupunkien tehtävänä on laatia yhteinen kaupunkivisio vuodelle 2050. Sen keskiössä ovat digitalisointi, kestävät energiaratkaisut, hyvä ilmanlaatu ja sähköisen liikkuvuuden ratkaisut. Hankkeessa on lisäksi tarkoitus luoda seurantajärjestelmä, jonka avulla voidaan mitata SPARCSissa kehitettyjen ratkaisuiden tehokkuutta.

Yhteisenä päämääränä on myös luoda osallistavat johtamis- ja suunnittelumallit, ekosysteemit ja prosessit yhdessä yritysten, kaupunkisuunnittelijoiden, teknisten toimijoiden, tutkimuslaitosten sekä kaupunkien asukkaiden kanssa.

Hankkeessa ovat RILin lisäksi Suomesta mukana VTT, joka toimii SPARCSin päävastuullisena koordinaattorina, Espoon kaupunki, Citycon, KONE, Siemens ja Plugit.

Lisätietoja hankkeesta: www.sparcs.info

 

This project has received funding from the European Union's Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 864242.Takaisin edelliselle sivulle