RILin jäsenkortilla Tekniikan museoon

Tervetuloa Tekniikan museoon!

Voit vierailla 1.6.–31.8.2017 perheesi kanssa Tekniikan museossa RILin Extranetissa tulostettavalla jäsenkortilla.

Jäsenkortti löytyy Extranetin jäsensivuilta vasemmasta valikosta. Tulostaminen edellyttää extran käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä toistamiseen. Toimii myös älypuhelimilla ja tableteilla, eli printtilippua et tarvitse välttämättä lainkaan!

Tekniikan museo on kiva vierailukohde koko perheelle. Se on ikkuna suomalaisen tekniikan ja teollistumisen historiaan. Kokoelmat ja näyttelyt kertovat tarinaa Suomen tiestä agraariyhteiskunnasta huipputeknologian maaksi. Perusnäyttelyt kertovat, mihin kaikkeen kemiantekniikka ja metsäteollisuus liittyvät, ja erikoisnäyttely Valon ja voiman tekijät kuvaa upeiden taidevalokuvien kautta Suomen jälleenrakentamista ja Oy Strömberg Ab:n toimintaa tuona aikana.

RILin jäsenkorttia näyttämällä ilmaiseksi:

• perhelippu (2 aikuista + max 3 lasta)
• ilmainen sisäänpääsy 1.6.-31.8.
• työpaja lapsille (max 3 lasta + tarpeen mukaan 1 aikuinen mukana)
• pingviinipuikot 5 hengelle (1 €:n puikkoja)

Työpajoja lapsille kesä-elokuussa 2017:

Viime kesänä suositut työpajat jatkuvat myös tänä kesänä. Tekniikan museon kesätyöpajoissa tutustutaan tekniikan ilmiöihin tutkimalla ja askartelemalla. Teemat vaihtuvat kuukausittain. Kesäkuun pajat on suunnattu 5–8-vuotiaille, heinä- ja elokuun pajat 8–12-vuotiaille.

Kesäkuu: Kuinka kuva syntyy?
Heinäkuu: Kuinka kuva liikkuu?
Elokuu: Optiikkaa oppimassa

Tarkemmat lisätiedot museon verkkosivuilta: www.tekniikanmuseo.fi ja www.facebook.com/tekniikanmuseo

Huom! Museossa on parhaillaan käynnissä näyttelyuudistus - uusi perusnäyttely Tekniikan maa aukeaa yleisölle lokakuussa. Näyttely kertoo teknologian, teollisuuden ja innovaatioiden merkityksestä modernille Suomelle. Näyttelyuudistuksen takia osa museosta on suljettu, tarkempi info löytyy museon nettisivuilta.

Museoon pääset monella tapaa:

Bussilla: Useat bussit tuovat sinut aivan museoalueen portille. Viikintien Vanhakaupunki-pysäkillä pysähtyvät 57, 68, 71, 74 ja 506. Bussit 70, 70T, 73, 75, 77 sekä seutuliikenteen bussit 730-742 pysähtyvät Kustaa Vaasan tiellä Koskelan varikon kohdalla.
Raitiovaunulla: Kävelymatkan (reilu 1 km) päähän pääset myös raitiovaunuilla nro 6 ja 8. Päätepysäkki on Arabianrannassa, Kaj Franckin aukiolla.
Henkilöautolla: Parkkipaikkoja museon asiakkaille on punatiilisen näyttelyhallin ylä- ja alapuolella rajallinen määrä. Pornaistenniemessä on iso parkkipaikka (osoite Jokisuuntie)Takaisin edelliselle sivulle