RILin Siltakäsikirjalle Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustus

Väylävirasto on myöntänyt RILin julkaisemalle käsikirjalle RIL 179-2018 Sillat - suunnittelu, toteutus ja ylläpito Sillanrakentamisen Hyvä idea -tunnustuksen. Tunnustus myönnettiin 23.1.2019 Siltatekniikan päivillä Tampereella. Julkaisu kokoaa yksiin kansiin siltoihin liittyvää tuoretta tietoa. Kirjassa kuvataan muun muassa nykyaikaiset siltojen suunnittelu-, toteutus- ja ylläpitomenetelmät.

”Käsikirjan edellinen versio oli lähes 30 vuoden takaa, joten päivitys oli enemmän kuin tarpeen. Siinä ajassa maailma ja menetelmät ovat muuttuneet”, kertoo Väylän kehittämispäällikkö Antti Rytkönen.

Julkaisun monipuolinen kohderyhmä sai kiitosta. Käsikirja on suunnattu siltojen suunnittelijoille, rakentajille ja muille asiantuntijoille. Myös opiskelijat voivat käyttää kirjaa oppimateriaalina. Julkaisun ovat kirjoittaneet arvostetut suomalaiset sillanrakennuksen asiantuntijat.


Hyvä idea säästää rahaa ja aikaa

Väylä jakaa Sillanrakentamisen Hyvä Idea -tunnustuksen vuosittain. Tunnustus myönnetään yritykselle tai organisaatiolle, jonka idean, tuotteen tai palvelun avulla Väylä ja ELY-keskukset voivat säästää aikaa tai rahaa. Voittajan valitsee Väylän ja ELY-keskusten siltainsinööriverkko.

 

Kuva: Miimu AiraksinenTakaisin edelliselle sivulle