Vuoden 2018 rakennusalan diplomi-insinööri Leena Korkiala-Tanttu: ”Tohtoreita valmistuu alalle liian vähän.”

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut vuoden 2018 rakennusalan diplomi-insinööriksi tekniikan tohtori Leena Korkiala-Tantun, joka toimii georakentamisen professorina Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulussa. Hänellä on erittäin pitkä kokemus alalta sekä tutkimuksen että suunnittelun parista.

RILin hallituksen mukaan Korkiala-Tanttu on aktiivinen, merkittävä esikuva ja henkilö, joka rakentaa yhteistyötä akateemisen ja yritysmaailman välille. Hänellä on erittäin monipuolinen tausta, ja hän tuntee hyvin koko suunnittelu- ja rakennusprosessin.

”Korkiala-Tantulla on ilmiömäinen kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen. Hänellä on merkittäviä tieteellisiä ansioita, jotka tukevat tulevaisuuden rakennetun ympäristön kehittämistä”, RILin hallitus tiivistää.

Vuoden 2018 rakennusalan diplomi-insinööri on huolissaan etenkin suomalaisten tohtoreiden vähäisestä määrästä alalla.
”Tutkimuksen tuoma lisäarvo nähtäisiin alalla paremmin, jos yrityksissäkin olisi nykyistä enemmän tohtoritutkinnon suorittaneita henkilöitä. Kansainvälisissä ympyröissä tutkinnolla on merkitystä Suomeakin enemmän.”

Professoria on kiitetty myös positiivisesta ja energisestä suhtautumisesta nuoriin. Hän on kannustanut nuoria infrarakentamisen pariin ja toiminut esimerkkinä erityisesti alaa opiskeleville naisille.

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä perjantaina 27.4.2018 Tampereella.

Lisäinfoa Vuoden rakennusalan diplomi-insinööri-tunnustuksesta.Takaisin edelliselle sivulle