Vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööri Sami Rantala: ”Perusinsinööritieteiden kunnioitus on säilytettävä korkealla tasolla.”

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööriksi Sami Rantalan, joka toimii sillanrakentamisen ja -korjauksen yksikönjohtajana Kreate Oy:llä. Hän on toiminut erittäin pitkään vaativissa tehtävissä siltasektorilla.

RILin hallituksen mukaan Rantalalla on raudanluja tekninen ammattitaito ja hän on kehittänyt alaa aktiivisesti. Rantalaa on kehuttu myös innostavaksi esimieheksi ja kollegaksi.

”Sami Rantala on myös palkittu vuonna 1996 Innovaatiopalkinnolla pitkäjänteisten kaarisiltojen rakentamismenetelmien kehittämisestä ja hän on ollut osallisena neljässä palkitussa Vuoden Silta -hankkeessa. Lisäksi Rantala on osallistunut RILin Sillat – suunnittelu, toteutus ja ylläpito -julkaisun kirjoittamiseen. Hänellä on myös pätevyys poikkeuksellisten vaativien betonirakenteiden ja vaativien puu- ja teräsrakenteiden suunnitteluun”, RILin hallitus tiivistää.

Vuoden 2019 rakennusalan diplomi-insinööri pitää alan suurimpana haasteena tulevaisuuden osaamisen turvaamista.

”Päivittäisessä työssä tämä tarkoittaa positiivisena esikuvana toimimista ja oikeiden työkalujen tarjoamista osaamisen kehittämiseen. Alan yleisen kiinnostavuuden ja imagon ylläpitäminen on erittäin tärkeää tulevaisuuden osaajien houkuttelemiseksi rakentamis- ja kiinteistöalalle. Samalla täytyy huolehtia siitä, että perusinsinööritieteiden kunnioitus pysyy korkealla tasolla tulevaisuudessakin.” 

Tunnustus luovutettiin RILin kevätkokouksen yhteydessä torstaina 11.4.2019 Helsingissä.

Kuva: Katri Lehtola

Lisätietoja:
Miimu Airaksinen, toimitusjohtaja, RIL
p. 040 770 4832, miimu.airaksinen@ril.fi 

Haastattelupyynnöt: Henriikka Hellström, RIL
p. 040 554 8857, henriikka.hellstrom@ril.fi


Vuoden rakennusalan diplomi-insinööri

Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valinnan kriteereitä ovat laadukas insinööriosaaminen, henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus, positiivinen vuorovaikutus alalla sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen. Valinnan tekee RILin hallitus.

Tunnustus on myönnetty vuodesta 1997 alkaen.Takaisin edelliselle sivulle