Palkinto

Vuoden nuori RILiläinen 2018 Eetu Partala: ”Teknologia mullistaa siltojen rakentamisen.”

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n myöntämän Vuoden nuori RILiläinen tunnustuspalkinnon on saanut diplomi-insinööri Eetu Partala, joka työskentelee teknologiapäällikkönä Sweco Rakennetekniikka Oy:n sillat-yksikössä Tampereella.

Partala on edistänyt aktiivisesti uusien digitaalisten teknologioiden kehittämistä koko Pohjoismaiden alueella. Näistä hyviä esimerkkejä ovat Liikenneviraston kanssa tehtävät omaisuudenhallinnan kehittämisprojektit sekä eri Pohjoismaiden kanssa yhteistyössä toteutettavat siltojen tietomallintamisen kehityshankkeet.

”Partala on tuonut alaa positiivisesti esille myös alan oppilaitoksissa kertomalla opiskelijoille silta-asiantuntijoiden vaikutusmahdollisuuksista. Hänen mielestään silta ei ole vain rakenne kahden paikan välillä, vaan keskeinen elementti kaupunkikuvassa. Partalalla on täysin uudenlainen näkökulma perinteiseen sillanrakennusalaan. Positiivinen asenne ja kyky kehittää uutta näkyvät kaikessa tekemisessä”, Partalaa Vuoden nuoreksi RILiläiseksi ehdottaneet tahot toteavat.

Sweco Rakennetekniikassa Partala huolehtii siltatoimialan osaamisesta ja on vastuussa koulutuksista niin mallintamisessa, FEM-laskennassa kuin siltojen korjaussuunnittelussa. Kehitystehtävien ohella hän toimii edelleen myös siltojen pääsuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Suunnittelukokemuksen myötä hän on saanut FISE-suunnittelijapätevyydet teräksessä ja betonissa, joka on mahdollistanut toimimisen siltojen päävastuullisena suunnittelijana.

”Haluan uskoa, että teknologian mahdollistama vuorovaikutus lisääntyy tulevaisuudessa yhä enemmän ja yhteistyö rakentaja-suunnittelija-viranomaiset-akselilla on aiempaa läpinäkyvämpää.  Sen sijaan, että tulevaisuudessa suunnitelmat printattaisiin paperille, virtuaalimallit ja peliteollisuus helpottavat havainnointia. Suomi on tässä jo nyt ehdottomasti maailman ykkösmaa”, tunnustuspalkinnon saanut Partala sanoo.

Vuoden nuori RILiläinen -palkinto jaettiin Rakennuslehti Awards-tilaisuudessa Finnbuild-messuilla 11.10. Tunnustuksella kiinteistö- ja rakennusalan akateemisia edustava RIL haluaa tuoda esiin nuoria osaajia ja vaikuttajia, jotka toimivat koko alan positiivisina keulakuvina, edistäen rakennusalan diplomi-insinöörien ammattitaidon arvostusta.

Valinnan tekivät RIL-Nuorten johtoryhmät pääkaupunkiseudulta, Pirkanmaalta ja Oulun seudulta.

 

Lisätiedot:
Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL, Henriikka Hellström, henriikka.hellstrom@ril.fi, 040-554 8857Takaisin edelliselle sivulle