Ajankohtaista RILissä

Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinto myönnetty Ilkka Viloselle

RILin Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä on myöntänyt vuoden 2022 Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinnon tekniikan lisensiaatti Ilkka Viloselle, joka toimii johtavana asiantuntijana Rambollilla. Palkinto julkistettiin RILin Siltapäivillä Tampereella 10.11.2022.

Vuonna 1980 Tampereen yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut Vilonen on tehnyt merkittävän työuran ja elämäntyön sillanrakentamisen parissa.

”Ilkka Vilonen on toiminut lukuisissa alaan liittyvissä kansallisissa ja kansainvälisissä luottamustehtävissä, osallistunut alan kehittämiseen useissa työryhmissä sekä työskennellyt monissa vaativissa silta- ja rakennesuunnitteluhankkeissa vastuuroolissa. Viime vuosina hän on toiminut seniorikonsulttina opettaen ja mentoroiden nuoria siltasuunnittelijoita ja harjoittelijoita alan tehtäviin”, palkintoraadin puheenjohtaja, Finnmap Infra Oy:n yksikönjohtaja Juha Jalonen perustelee valintaa.

Vilonen on ollut mukana useissa merkittävissä sillansuunnittelukilpailuissa, kuten tuomariston jäsenenä Helsingin Kruununsillat-hankkeessa Helsingissä ja pääsuunnittelijana Turun Uusi Myllysilta -projektissa. Skotlannissa hänen kädenjälkensä näkyy Forth Road Bridge Replacement -sillassa ja Norjan Trondheimissa Hell Vaerness -sillassa.

Viimeaikaisimmista tehtävistä merkittävin on ollut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen pääsuunnittelijan rooli.

”Kansi ja Areena -hankkeen perustukset ja kansirakenteet ovat erittäin vaativat, joten Vilosen osaamisella on ollut hankkeessa tärkeä rooli”, Jalonen sanoo.

Yrjö Matikainen -tunnustuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi. RIL ja sen Sillat ja erikoisrakenteet -tekniikkaryhmä haluavat nostaa palkinnolla silta- ja rakennetekniikan alan ja alalla työskentelevien arvostusta maassamme.

Kuva: RIL / Mirkku MerimaaTakaisin edelliselle sivulle