Ulkomainen työvoima ja tilaajavastuulain uudistus

Koulutus järjestetään kysynnän mukaan
 

Järjestäjät: RIL ja RKL


Lisätietoja: ville.raasakka[at]ril.fi tai p. 050-366 8687

Lisääntyvä työvoiman tarve näkyy ulkomaisen työvoiman lisääntymisenä eri toimialoilla. Työvoiman vapaa liikkuvuus EU:n alueella ei poista tilaajan tai työnantajan velvoitteita, koska ulkomaalaislaki ja tilaajavastuulaki edellyttävät niin työvoiman kuin sopimuskumppanin osalta taustatietojen selvittämistä, oli kyse sitten suomalaisesta tai ulkomaisesta työvoimasta.

Lähetettyjen työntekijöiden direktiivin aiheuttamat muutokset Suomen lainsäädännössä tulivat voimaan viimeisiltä osin syyskuun alusta 2017. Sekä työnantajalla että työn tilaajalla on velvollisuus valvoa, että työntekijöiden palkkaus ja työsuhteen ehdot ovat suurelta osin yleissitovan työehtosopimuksen mukaisia. Ulkomaalaislain perusteella sama velvollisuus on myös työmaan pääurakoitsijalla ja se koskee myös ulkomailta lähetettyjä työntekijöitä.

Sekä oikeuskäytäntö että valvovan viranomaisen tulkinnat ohjaavat osaltaan lainsäädännön tulkintaa. Tule kuulemaan uusista linjauksista sekä tilaajavastuulain käytännöistä ja miten sopimuksissa tulee huomioida tapahtuneet muutokset lainsäädännössä. 

Helsingin koulutus alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 13.00

Luennoitsijana toimii varatuomari Ville Wartiovaara

Osallistumismaksut olivat 2018 kevätkaudella:

RILin, RKL:n ja RIAn jäsenille 325 eur +alv 24 %
Muille 360 eur +alv 24 %
Hinta sisältää opetuksen lisäksi kurssimateriaalin sekä mahdolliset tarjoilut