ril-seniorit

RIL-Seniorit: Kulttuurikävely - Kylmän sodan Helsinki 17.4. (avec)

17.04.2024

Keskiviikkona 17.4. suuntaamme kulttuurikävelylle ”Kylmän sodan Helsinkiin”. (avec) Lähtö kävelylle tapahtuu klo 14.00 hotelli Tornin edestä. Oppaana kierroksella toimii kylmän sodan ja Helsingin historiaan erikoistunut Helsingin ja Turun yliopistojen dosentti Ville Jalovaara. Kierroksen kesto on noin 1 ½ tuntia. Kierroksen jälkeen kokoonnumme vielä nauttimaan kahvin/teen ja kahvileivän hotelli Tornin yläbaariin.

Monet paikat Helsingissä muistuttavat kylmän sodan vuosista 1940-luvulta 1990-luvun alkuun, jolloin Suomella oli erityisasema idän ja lännen välissä tasapainolevana maana. Kävelykierros alkaa siis hotelli Tornin edestä, josta Neuvostoliiton valvontakomissio määräsi sodan jälkeen tahdin. Tornilta suunnataan Ratakadulle entisen Valtiollisen poliisin ja sittemmin Suojelupoliisin päämajan eteen pohtimaan Helsingin roolia kylmän sodan vakoilukaupunkina. Matka jatkuu pääesikunnan kautta Tehtaankadulle vuonna 1952 valmistuneen Neuvostoliiton, nykyisen Venäjän suurlähetystön eteen, josta vaikutettiin niin Suomen ulko- kuin sisäpolitiikankin suuntaan. Kierros päättyy hotelli Torniniin, missä siis nautimme päätöskahvit.

Osallistujamäärä on 20 - 25 henkilöä. Retken hinta on 37 euroa sisältäen opastuksen, kahvin/teen ja kahvileivän kierroksen jälkeen. Ilmoittautuminen viimeistään 10.4.  

RIL-Seniorien puolesta retkivastaavana toimii Kari Lautso, puh 0400411030. 

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle