etätilaisuustietoiskut

RILin Kiertotalous -teemaryhmän tietoisku: Kiertotalous rakennustyömaalla

08.06.2021

Tervetuloa tiistaina 8.6.2021 klo 8-9 järjestettävään RILin Kiertotalous -teemaryhmän tietoiskuun.

Aamun aiheena on kiertotalous rakennustyömaalla, josta ovat puhumassa:

  • Hanne Soininen, TkT, tutkimuspäällikkö, ympäristöturvallisuus, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, XAMK
  • Jussi Ukkola, ympäristötekniikan DI, tuotepäällikkö, Rudus Oy 
  • Mauri Lielahti, liiketoimintajohtaja, jalostus, Remeo Oy

Hanne Soininen esittelee CityLoops-hanketta ja siihen liittyviä rakennus- ja purkujätteiden demonstraatiokohteita Mikkelissä. 

Soininen työskentelee ympäristöturvallisuuden tutkimuspäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Metsä-, ympäristö- ja energia –vahvuusalalla Mikkelin kampuksella ja projektipäällikkönä kaupunkien kiertotalouden kehittämiseen keskittyvässä CityLoops-hankkeessa (EU Horizon, Grant Agreement No. 821033).

Jussi Ukkola kertoo, mitä kiertotalous tarkoittaa Ruduksella ja kuinka betonille saadaan uusi elämä ja käyttötarkoitus. Hän puhuu myös nykyisen lainsäädännön vaikutuksista kierrättämiseen, etenkin betonin kierrättämiseen sekä tulevista lainsäädännön muutoksista.

Ukkola avaa myös Betoroc-kierrätystuotteen ominaisuuksia, valmistusprosessia, esimerkkikohteita ja kierrätysvolyymeitä.

Mauri Lielahti kertoo kiertotaloudesta teknologian vinkkelistä. Remeo toteuttaa uusinta teknologiaa edustavan kierrätyslaitoksen Vantaalle. Se otetaan käyttöön loppuvuodesta 2021.

Tietoisku järjestetään etänä, eli pääset osallistumaan tilaisuuteen oman koti- tai työtietokoneesi välityksellä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi Microsoft Teams -kokouslinkin, jonka kautta pääset seuraamaan esitystä.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu
Takaisin edelliselle sivulle